tiistai 26. kesäkuuta 2012

Rikkaruoho-kohtaus

Olipa hyvä, että tuli uhottua täällä julkisesti, sain nimittäin tänään rikkaruoho-kohtauksen.


Pari tuntia vierähti rattoisasti auringon paisteessa ja etupihan rikkaruohot saivat kyytiä. Istuskelin maassa sellaisen todennäköisesti mummolle tarkoitetun, pehmeän ja kahvallisen istuinalustan päällä, selkä ja reidet kun ei kestä tuntien kyykkimistä. Kaivoin pihasoraa pikkuharalla, jolloin juuret höllääntyivät ja rikkoja oli helppo - no, aika helppo- nyhtää irti.

On oikeastaan aika nautinnollista nostaa kasvia ja tuntea, kuinka juuret nousevat mukaan, myös sen sivuilleen kasvattamat rihmat, nooooin, tosi pitkältä, sieltäkin vielä, JES, se lähti kokonaan! Got you, ******!

Jätin  toisen ikkunan alle villiorvokkia ja vähän hiirenvirnaakin, että olisi jotain vihreää vielä. Toisen ikkunan alta en edes jaksanut aloittaa. Kaivelin kuitenkin tarkasti porrasrallin alta kaikki sammalet ja rikat, samoin tongin aika laajalta alueelta ruohotupsuja siitä sora-alueelta jossa pysäköimme autojamme. Hullun hommaa kai, mutta minun mielestäni ne ruohotupsut ja soran valtaavat rikkaruohot saavat pihan näyttämään autiotalon pihalta. Aika Dingoa oli, joo.
Muut rikkaruohot on vielä ihan siedettäviä, ne eivät siis nostata suuria tunteita, mutta maitohorsmaa en kestä. Hyihyihyi, se todellakin saa aikaan kylmiä väristyksiä! Joo-o, vaikka se kukkiikin piNkkinä. Ei auta pinkki nyt näillä markkinoilla. Maitohorsma yhdistyy mielessäni niin voimakkaasti autiotaloihin, etten missään nimessä halua sitä pihaani, saati sitten ovenpieleeni!

En tiedä, tuliko tuosta nyt sitten yhtään sen esteettisempi kuin aikaisemminkaan. Se on, noh, sorakenttä josta kasvaa muutamia kasveja. En edes tiedä, mitä tuolle sora-alueelle voisi tehdä, jotta se olisi jotenkin kivempi. Ehkä kaapia sora pois, vetää joku rikakkasvien kasvun tukehduttava suodatinkangas alle ja uutta soraa päälle. Tai kiveys, ehkä laatoitus?

Olemme joskus suunnitelleet etupihalle pientä terassilaatoilla katettua oleskelupaikkaa, mutta päädyimme järkeilemään ettei siellä kukaan kuitenkaan koskaan oleskelisi. Meillä on takapiha ja takaterassi sitä varten, ja etupiha on aurinkoisella kelillä paahteinen pätsi ja sitä paitsi siinä oltaisiin kaikkien tiellä liikkuvien töllisteltävinä. Ei kiitos, ei oleskelupaikkaa siihen. Joten tuskinpa siis myöskään terassilaattoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti