sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Jotain (muutakin) sinistä

Vaikka täällä tunnustetaankin avoimesti väriä (piNkkiä!), niin ei sitä ihan puritaaneja olla, todellakaan. Kuvailin sillä silmällä pihan antia, ja kyllä täällä sinistä löytyy vaikka kuinka paljon, jopa niiden jo esiteltyjen kärhöjen ja violettien jättilaukkojen lisäksi:

Etupihan sisäänajon vieressä "jättömaa" kukkii ihanasti lupiineja. Olen visokonut sinne joka kesä kaikki maljakkoon kerättyjen lupiinien kuivahtaneet, irti riivityt kukat ihan vain siinä toivossa että joskus saan nautiskella omasta lupiinimerestä. Vihdoinkin sinnikkyys palkitaan.














Keittiön ikkunalaudalla komeilee se kesän ensimmäinen, muhkea kimppukin! Kuva on komeaan vastavaloon otettu, sorry.

Etupihalla, pihaanajon toisella puolella rehottaa vanha syreeni. Sinistä on paljon ja sen kainalossa pilkottaa pieni valkoinen puu.

Tämä puska olisi NIIN syreenimaja-ainesta, mutta kun, oi ja voi, se on siellä etupihalla, melkein tien varressa. Sinne ei tee mieli ollenkaan perustaa piilomajaa saati jäädä istuskelemaan kahville. Ei siis Viirun ja Pesosen kaffemajaa sinne. Nautitaan nyt kuitenkin syreeneistä siellä etupihalla, niin ja  maljakossa.

Etupihan portaiden molemmin puolin rehottaa villiorvokkia. Söpöä, pientä, melkein pensaina kukkivaa mysteeriä. Mysteeri siksi, etten ole koskaan ikinä ostanut sinistä orvokkia etupihalle. Joinain vuosina sellaisiakin on ollut vappupöydässä mutta takapihan puolella. Mistä lie sitten nuo siemenet lennelleet, ehkä naapurin pihasta? Sillä ainoa alkuperä tälle jonka keksi on tosiaan jonkin kesäkukka-amppelin levittämät siemenet joita tuuli on viskonut ovemme eteen, ihan sattumalta.



Takapihalla on pieni alue, jossa kukkii ihania sinisiä lemmikkejä. Onhan nämä lemmikkejä?!?! Ainakin luulen niin, ja kaksi naapuriakin arveli lemmikeiksi. Puhutaan siis lemmikeistä.
Poimin ne maljakkoon tänään ruohonleikkurin tieltä.

Nämäpä taitavat olla kaikki luonnokukkia tai muiden valintoja. En siis ole itse valinnut sinistä pihallemme, mutta kyllä sitä sieltä löytyty. Ainoan poikkeuksen tekee lupiini, jota olen ihan tarkoituksella "viljellyt".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti