keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Neuvoja konkarilta

Ystävämme tuli käymään ja toi taas tuliaisia puutarhaan. 

Sain pyöreän kesäkurpitsan ja keltaisen tomaatin taimet. Hauskaa saada vähän erikoisuuksiakin, minähän olen kasvattanut itse vain niin perusperustaimia kuin olla saattaa. Kiitos Olli!
Istutin taimet samaan laatikkoon tavallisten kesäkurpitsoiden kanssa.

Huomasin, että laatikon toisesta päästä puskee maa-artisokkaa! O-ou, luulin tosiaankin että se olisi ollut toisessa laatikossa. Katsotaan, tuleeko niitä vieä lisää (toivottavasti!), sitten nyppäisen kyllä tuon yhden kesäkurpitsan pois sen/niiden tieltä, onhan niitä ihan riittävästi jo kolmessa + tässä uudessa.

Tutkimme yhdessä Ollin vuosi sitten tuoman omenapuun vointia.  Se on kasvanut ihan vähässä ajassa hurjasti pituutta ja tukikeppi on jäänyt liian lyhyeksi. Latva repsottaa pahasti, se on taipunut kai navakassa tuulessa ja kaipaa kipeästi tukemista. Pitääpä ihan pohtia mistä siihen saataisiin sopivan pitkä ja napakka tukikeppi.
Olli näytti miten oksia voi taivuttaa (puisilla pyykkipojilla!) oikeaan kulmaan, jottei ne repeäisi myöhemmin omenien painosta. Hän lupasi myös tulla ensi keväänä leikkaamaan omppupuuta, sillä minä en usko pystyväni vielä hahmottamaan mitä ja miten ja kuinka paljon kannattaa leikata. Huh, onneksi on tällaisia puutarhakonkareita ystävänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti