torstai 7. kesäkuuta 2012

Muutama kesäkukka ja nikkarointihaaveita

Piipahdin toissapäivänä puutarhamyymälässä. Soittelin automatkalla pariinkin paikkaan hintavertailua, jonka takia voin onnitella itseäni varsin edukkaista ostoksista. Kävin kahdessa eri liikkeessä ja sain kukat melkein puoleen hintaan verrattuna jos olisin ostanut ne ensimmäisestä paikasta jonne ajattelin mennä, jee. Palkitsin itseni taloudellisuudesta sallimalla yhden heräteostoksen, joksi valikoitui hennon vaaleanpunainen mätäsdiana (/mätäs diana?). Nätti uusi tuttavuus, ihan kuin pikkuruisia villiorvokin tai lemmikin kukkia pitkän roikkuvan varren päässä. Sen istuttaminen jäi huomiselle, joten kuvia tuonnempana.

Olen haaveillut jo kauan oikeasta, kauniista istutuspöydästä, jotain tämän tyyppistä:

 Kuva otettu Leif Qvistin kirjan kannesta

Se olisi aika helppo tehdä, mutta toisaalta en ole viitsinyt pahemmin anella miestä sitä tekemään, koska to-do-listalla on pari muutakin, paljon tähdellisempää "aika helppoa" projektia odottamassa että on aikaa ja energiaa niihin ryhtyä. Olen siis tyytynyt istuttamaan kukkiani portailla istuen, kohtalaisen epäergonomisessa asennossa ähräten.
Nyt sain kuitenkin kokeilla kuinka näppärästi hommat sujuu oiken korkuisen työskentelytilan kanssa. Meidän takaterassin portaat on vielä rakentamatta, joten yksi osa terassinlattiaa pengerryksen reunassa sattuu sopimaan juuri parahiksi sopivalle korkeudelle.

Siinäpä oli hyvä työskennellä, kun oli tilaa levittää kaikki tarpeellinen valmiiksi. Ensin piti putsata rottinkikorit, osassa oli vielä kuivumassa pääsiäisnarsissejakin. Ne otin säilöön ja istutan jahka ehdin ja jaksan.

Nyt käsittelyyn pääsi:

35 piNkkiä petuniaa
5 valkoista petuniaa
6 oletettavasti valkoista lobeliaa
1 vaaleanpunainen mätäsdiana
5 isoa murattia
6 pientä murattia

+ 6 pelargoniaa


(ÄRF! Joku kohelo oli sorkkinut kameransa asetuksia niin että kuviin änkeytyi päivämäärä ja aika - btw: kuka ihme halaa kuviinsa jopa tarkan kellonajan näkyviin, ihmettelen vain)

Ja tällaista saatiin aikaan tänä iltana
 
 Tänä keväänä ostettuja pelargonioita x 2 ja 2 murattia keittiön ikkunan alle

Talven yli hengissä säilyneitä pelargonioita x 2 plus niistä otettuja pistokkaita x 2 ja muratit kuistin kaiteelle

2 lobeliaa ja muratti seinälle

Parit petuniat ja yhdet pikkuiset muratit terassin kaiteelle

Lisää petuniaa kaiteille, 4 x 5 satseissa koreihin

Miten niin joku tykkää piNkeistä petunioista...? No kyllä vain. Ne on kauniita, ne on helppoja, ne kestää paahdetta(kin) ja ne on edullisia eikä kirpaise ostaa paljoa kerralla.

Noista pelasgonioista jäin miettimään, että kuinkahan nopeasti ne talvehtineet nysät ja uudet pistokkaat kasvavat tuosta. Jos ei  ala homma etenemään vauhdilla, voi olla että rouva hätähousu joutuu ostamaan uudet, täydessä kukassa jo olevat pelargoniat niiden paikalle noihin koreihin. Saavat sitten nämä pikkuruiset ja isommatkin, mutta edelleen kukattomat yksilöt ottaa vauhtia jossain vähän vähemmän paraatipaikalla, ja minä saan nauttia kukkivista pelargonioista.

Ja sitten loppui virta. Loput huomenna. Loppui minulta myös istutuskorit ,-purkit ja -laatikot, sillä nehän ovat edelleen varattuna kasvimaalle siirrettäville taimille. Huomenna on onneksi tulossa kesäkurpitsalle hakijoita ja laatikoita vapautuu etupihan istutuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti