maanantai 18. kesäkuuta 2012

Jo pilkistää! Ja rehottaa!

Kävin tarkistamassa kasvimaan voinnin eilisen rankkasateen jäljiltä ja onnellisena voin todeta siellä voitavan hyvin. Salkopavut puskee pituuttaa (ne tuet on saatava asap!) ja muutkin näyttivät ihan hyvinvoivilta. Ja voi, siellä näytti pilkistelevän uusia hentoisia alkuja mullan pinnassa vähän joka laarissa. Kyllä läikähti rinnassa lämpimästi, tuli oikein ylpeä kanaemo- tunne, "mun pienet, siellä ne kasvaa ja vahvistuu".

Kitkin perennapenkistä ja sen ympäriltä ne mitä ruohonleikkuri ei syö.


Tämä penkki on nyt muistaakseni kolmatta kesää. Se on tilattu Viherpeukalolta, valmis perennapenkki -taisi olla nimeltään purppurataivas- istutuspaikkaohjeineen kaikkineen. Tarpeeksi rautalankaa Rullakatariinallekin. En olisi muuten ikipäivänä osannut valita yhteensopivia kasveja, jotka voi iskeä samaan penkkiin ja tietysti niin että kaikki näkyvät, eli korkeuserot huomioiden.

Penkki on himppasen ahdas. Ohjeissa käskettiin tehdä (en muista kuinka iso se oikeasti on, mutta esim.) 55-60cm säteinen ympyrä, mieheni kaivoi juuri nipinnapin vähän pienemmän kuin mainittu ala"raja" oli. Sitten minä vielä reunustin ympyrän vanhoilla tiiliskivillä, jotka tietenkin vielä siis pienensivät kasvualaa. Nyt nuo isoimmat kukat (Hmm, jotain malvikkeja ehkä?) rehottavat jo aika hävyttömästi. Pitäisiköhän niitä jotenkin harventaa tai jakaa? Miten, millä ja milloin? Taas ois googlelle käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti