keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Before - after

Ei oo kuulkaas puuhattu Puuhapihalla lähipäivinä. Elämä hei hulinata ja isoa multakuormaakin edelleen odotellaan.

Kameran laturi pysyttelee myös edelleen piilossa, mutta tänään räpsäsin kännykameralla kuvan siitä tulppaanipenkistä  jonka kitkin sunnuntaina. Oli pakko ottaa todistusaineistoa, on se _joskus_ ainakin ollut hyvässä kunnossa  ennen kuin voikukat valtaa sen taas kokonaan. Joten here comes, sorry olematon kuvanlaatu:

BEFORE: Löydätkö kuvasta kukkapenkin?


 AFTER: Tulppaanin kukat lakastuneet, mutta jättilaukat (?) availevat kukkiaan.

Nyt muuten ymmärrän, miksi se kukkapenkin perustaminen kannattaisi vähän perinpohjaisemmalla metodilla kuin "kaivetaan kuoppa nurmikkoon ja humps multaa ja kukka perään".

Ajattelin reunustaa tämän penkin vanhoilla tiiliskivillä. Tiedän, alusta on nyt täynnä rikkaruohojen juurikasvua, mutta jospa siitäkin selvitään. Seuraava kitkemisurakka voi kuitenkin olla jo vähän iisimpi. Ainakin jos sen aloittaisi ennen kuin koko penkki kasvaa pelkkää voikukkaa.

Tuolla keskellä on muuten myös pioni, viime kesänä istutettu Sarah Bernhard Sorbet. Ihan tiitteränä se sieltä näyttää kasvavan. Toivottavasti ei menisi kovin montaa vuotta ennen kuin se jo kukkisikin.

 Tältä näyttää viikko sitten leikattu nurmikko:



Oh dear. No jospa sitä toimerruttaisiin taas viikonloppuna taistoon voikukkia vastaan.






2 kommenttia:

  1. Ehkä se näyttää erilaiselta omin slmin nähtynä, mutta mä tykkäsin enemmän before-versiosta... :D

    VastaaPoista
  2. Ha-haa, ihana näkökulma Milla!
    Itse olin eniten huolissani siellä voikukkapuskan keskellä henkitoreissaan taistelevasta pionintaimesta. Toivon että elintilan raivaus edesauttaisi sen menestymistä - ei niistä oransseista tulppaaneista niin väliä... ;-)

    VastaaPoista