maanantai 22. heinäkuuta 2013

Mikä on sadetanssin vastakohta?

Joko se kesä meni? Niin on kylmää ja sateista, ettei tee mieli nenäänsä pihalle laittaa.  Joo, muistan kyllä jupisseeni että saisi täällä meidän perälläkin sataa ettei tarvitsisi puutarhaa letkulla kastella. En ymmärtänyt olla tarpeeksi täsmällinen toiveissani. Se on: yöllä saisi sataa, päivällä kuuluu paistaa aurinko ja helliä nipin napin hellerajan yläpuolelle kohoavalla lämmöllä.

Yritetään pitää kuitenkin tunnelma korkealla ja muistella helteisempiä hetkiä siihen saakka kunnes lämpötila taas nousee mukavammaksi.

Lapset odottivat alkukesän kuin kuuta nousevaksi isänsä kesäloman alkua. Isi oli nimittäin luvannut, että silloin käydään ostamassa uusi uima-allas. Parina viime kesänä meillä on ollut tenniskentän kulmauksessa sellainen hassu barbapapa, eli pussimainen uima-allas. Viime kesänä se meni mystisesti rikki, siihen ilmestyi useita pieniä reikiä yhtä aikaa. Nyt sen tilalle ostettiin astetta jämäkämpi, muovikehyksinen allas.


Ensimmäisenä päivänä lapsiraukat eivät meinanneet nahoissaan pysyä kun piti odotella altaan kokoamista ja sitten vielä täyttämistä. Nuorempi muksuista tepasteli pitkin pihaa uimahousuissa ja snorkkelissa ja vähän väliä raskaan hengityskrohinan välistä, hampaat tiukasti snorkkelin suukapulassa kiinni kuului kärsimätön "Joko sinne saa mennä?". Tokihan allas testattiin välittömästi kun pohjalla oli noin kolme senttiä porakaivokylmää vettä. Oli kuulemma ihanaa mutta kylmää.

Oman kaivon kapasiteetti oli kovilla ja täyttäminen piti jyvittää kahdelle päivälle, mutta saatiin kuin saatiinkin allas täyteen ja rantaelämä tenniskentällä käyntiin. Lapset keksivät tietenkin että allasbaari kuuluu ehdottomasti olla, joten se rakennettiin myös. Päivänvarjo, mehutarjotin ja pitkän sähköroikan nenässä pauhaava cd-soitin, siinäpä allasbaarin perustarvikkeet.


Lapset ovat viettäneet altaassa räiskien ja baarissa huilaten jo monta helteistä hetkeä. Mieskin on kuulemma jo kerran kastautunut, mutta minä odottelen seuraavaa hellejaksoa jolloin vesi saattaa lämmetä inhimillisiin lukuihin.

Tuu jo, aurinko, meillä on sua ikävä!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana!!Toivottavasti olette saaneet hellettä ja altaan tehokäyttöön myöskin aikuisille.

    Kesä mennyt mulla poissa koneen äärestä, lähinnä vain kännynäpyttelyn voimin (ei kuitenkaan kasvimaalla, joka sekin tosin kukoistaa, mutta isäni johdosta!), joten sitäkin kivempi oli nyt tulla katsastamaan mitä kaikkea kivaa tänne on ilmestynyt.

    Kestäiskö muuten kertakäyttölusikoiden sijaan puiset jätskitikut? Ehkä jos suojais roudarinteipillä sen osan joka menee multaan....

    Kiitos teksteistäsi, pidä meidät ajan tasalla! :)

    /Anu

    VastaaPoista
  2. No nyt on pulahdeltu altaassa jo muutama kerta, vaikka onhan se kylmää :)

    Olispa mullakin puutarhuri joka kävis hoitamassa pihaa.Vaan kun ei ole, muuta kuin tietty tuo darling jota nakitan kun itseä laiskottaa, niin aika retuperälle on piha tänä kesänä jäänyt.

    Nuo jätskitikut onkin hyvä idea! Ne olis paljon nätimmät kuin valkoiset lusikat. Ei muutakuin jätskikaupoille nyt, että saadaan tikkuja tarpeeksi...

    VastaaPoista