torstai 4. heinäkuuta 2013

Heittäydyin villliksi

Olen taas, kuten joka vuosi, istuttanut paljon pinkkejä petunioita, pelargonioita, murattia ja lobelioita.
Joka vuosi olen näiden lisäksi halunnut kokeilla jotain uutta kesäkukkaa, tänä vuonna se on uudenguinean liisa. Tosi kaunis, näyttävä kasvi isoilla tummanpinkeillä kukilla. Tykkään!

Olen tänä vuonna oikein revitellyt, sillä hankin muratin ja eriväristen lobelioiden lisäksi "reunakukaksi" astioista ulos roikkumaan hopeaputousta sekä ihan uuden tuttavuuden hopeakäpälän. Se roikkuu, mutta oksat pyrkivät kuitenkin kasvamaan ylöspäin. Aika hauska tapaus se.

Kuvassa Mårbacka hopeakäpälän  kanssa sekä uuden guinean liisat.

Talvehtineista pelargonioista kaksi kuoli loppumetreillä, istutuksiin päätyi siis vain seitsemän vanhaa kasvia. Lisäksi ostin tänä vuonna kaksi uutta pelargoniaa. Ja nekin ovat jotain aivan uutta minulle - valkoisia! Oooo, villi luonteeni on....



Vanhojen pelargonien laatikoihin iskin kertakäyttölusikat sinne lehtien sekaan, joihin kirjoitin permanenttitussilla minkä vuoden kasvista on kyse. Ruma mutta toimiva hätäratkaisu, mutta haluan jatkossakin tietää mikä yksilö on miltäkin vuodelta ja mikä kenenkin pistokas. Pitää kehittää lusikoiden tilalle jotkut kauniimmat merkkaustikut. Olisiko antaa vinkkejä?

Tällä hetkellä kukkii vain uudet, valkoiset pelargoniat ja ainoa Mårbackani. Osaan on jo muodostunut nuppuja, nyt odotan jännittyneenä sattuiko saman väriset kasvit samoihin laaikoihin. Värejä kun en ollut tajunnut merkata purkkeihin viime syksynä. Tänä vuonna pitää siis tehdä oikein "sukukirjat" kaikille, että ensi keväänä on helpompaa päättää mikä kukka istutetaan mihinkin ja kenen naapuriksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti