tiistai 21. kesäkuuta 2016

Taimia ja tuppaita tarjolla (kaikki meni jo)

Vaikka olenkin istunut useaan otteeseen ihan vain katselemassa ja ihailemassa pioneja, on täällä muutakin puuhailtu. Noin puolet kylvetyistä siemenistä iti, joten taimivauvoja tuli ihan kiitettävä määrä. Niitä nosteltiin hallaöinä sisään kuten muitakin kesäkukkia, mutta mitään muuta hidasta hissukseen ulkoilmaan karaisua näille ei suotu. Taimet kasvoivat terassilla, eli muutaman metrin maanpinnan yläpuolella ja katon alla, ja hienosti kasvoivatkin.

Taisi olla viilonloppuna, kun vihdoikin ehdin istuttaa taimet. Ensin oli kaikenlaista menoa iltaisin töiden jälkeen, sitten satoi kaatamalla. No, saipahan kasvulaatikot ainakin reilun kastelun, säästyin siltä vaivalta. Multa oli itseasiassa pakkaantuntu pinnasta kovaksi kuivuttuaa, joten huhkin ensin hyvän aikaa kääntäen vielä kerran kasvulaatikoiden mullat.

Itselle muistilapuksi ylös kirjattakoon, mitä missäkin kasvaa:

Alhaalla oikealla salaatteja ja kesäkukkia, molemmat suorakylvöllä muutama viikko sitten. Sen jälkeen tuli kylmä ja sateinen jakso, joten voi olla ettei tuolta mitään nouse.

Sen takana tietenkin mansikkamaani.

Kolmannessa laatikossa siinä rivissä : EN MUISTA HEITINKÖ SINNE JOTAIN vai puskeeko sieltä vain rikkaruohoja!

Viimeisessä on vain kaksi kesäkurpitsaa odottamassa jos niille löytyisi koti jostain muualta. KESÄKURPPAA, anyone?

Alavasemmasta reunasta pilkistää yrttilaatikko.

Vasemmalla mansikan vieressä pensaspapuja.

Niiden takana sokerihernettä.

Viimeisessä sinisessä laatikossa kesäkurpitsaa.

Takimmaisessa oikean puoleisessa, maalaamattomassa laatikossa (kun siinä oli niin nätisti patinoitunut väri ja kirjoitusta, halusin säästää yhden sellaisenaan) on villiintynty maa-artisokka.

 Yrttilaatikossa nämä kaksi kingiä ovat vallanneet lähes koko tilan, joten napsin sieltä jaettavaksi muutamia alkuja. Saisiko olla tinjamia ja mäkimeiramia eli oreganoa?

 Jos siis tunnistan nämä oikein, olenhan vuosien varrella kutsunut näitä kahta vaikka sun miksi....

Mutta jos kuvatunnistus Googlesta onnistui, niin tämä olisi sitä mäkimeiramia eli oreganoa.


Ja tämä tinjamia?

Päivitys: kaikki taimet on jaettu uusiin, helliin koteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti