torstai 2. kesäkuuta 2016

Jotain kuitenkin


Tuntuu, että olen huhkinut pihalla harva se ilta tai ainakin viikonloppuisin, mutta oikein mitään en ole saanut aikaiseksi. Tuntui hölmöltä tulla raportoimaan, että ruoputin tänään kaksi kasvulaatikkoa rikkaruohoista, juoksutin kottikärrykaupalla multasäkkejä, rikkaruohoja tai roskia paikasta toiseen tai istutin auton takakontillisen kesäkukkia. Kun ei ne oikein tuntunut edistävän mitään. Ja olen jo monta vuotta kirjoittanutt samanlaisia päivityksiä joka kevät - että eikö se ala jo puuduttavasti toistamaan itseään?
No, sellaista kai se puutarhahomma on. Joka vuosi samat kujeet ja isot urakat etenee pienin askelin.

Ja nyt jälkeen päin huomaan, että olen saanut aikaiseksi vaikka mitä!

Sain tosiaankin kaivettua kesannolla olleet kasvulaatikot käyttökountoon, känneltyä mullat ja heiteltyä (vihdoin, kenties liian myöhään?) kanankakkalannoitetta sekaan.


Tänä vuonna minun ei pitänyt kylvää mitään enkä ostanut ainuttakaan (kesäkukkia ei lasketa!) siemenpussia. Olin päättänyt mennä sieltä missä aita on matalin ja ostaa muutan valmiin taimen kesäkurpitsaa eikä muuta. Vaan mitä vielä - löysin vanhoja pussin puolikkaita ja kuinkas sitten kävikään? Yks kaks yllättäin heitin eräänä iltana kaikki siemenet likoamaan, ja niinpä ne piti seuraavana päivänä laittaa multiin.


Niin sitten kylvin taas niin paljon kun kippoja ja törppöjä löytyi: kesäkurpitsaa, taitepapua ja  sokerihernettä. Lisäksi kerä- ja lehtisalaatteja suoraan kasvulaatikkoon. Ja arvatkaas mitä sitten tein? Unohdin nostaa kipot ja kupit sisälle yöksi. Hupsista. Olisi siis ollut ihan sama kylvää kaikki suoraan kasvulaatikoihin. Tai no toisaalta, oli kyllä tosi lämmintä eikä todellakaan hallaöitä. Päinvastoin pelkään pahoin, että juuri nyt sattui liian lämpimät, lähes hellekelit kohdalle ja eikös se oli liian lämmintä että ainakaan salaatit itäisivät. Hupsista!

Kuvassa vasemmalla oleva ruukku sattui jäämään räystään alle sateella ja multa on roiskunut  pitkin terassin portaita. Siirtin sen toki syrjemmälle, mutten jaksanut siivota ruukkua. Kohtahan taimet siirretään kasvimaalle, näytti kuitenkin edes nuo sokeriherneet itäneen, jee kivaa!

Olen käynyt  pariinkiin kertaan kesäkukkaostoksilla. Mies osaa nykyään jo etukäteen murahtaa, että "rauhallisesti sitten siellä, ei mitään älyttömiä (määriä) heräteostoksia, joohan" kun huikkaan ovenraosta piipahtavani äkkiä puutarhalla.



Näitä istutellessa on mennyt tovi. Kohta alkaa olla valmista, yksi (tai kaksi) pyrähdystä puutarhalla tarvitaan vielä niin etupiha ja terassi ovat kesäkunnossa. Olen kyllä kärräillyt, kaivellut ja istutellut muutakin kuin kesäkukkia, mutta niistä sitten seuraavassa postauksessa, ettei tämä veny ihan tolkuttoman pitkäksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti