perjantai 11. heinäkuuta 2014

Yrttikokeiluja

Viime kesänä ihastuin Tallinnassa näkemääni terassi-istutukseen: Olde Hansan terassiaitaa koristi laatikot, joissa kesäkukat ja yrtit rehottivat kauniisti samassa laatikossa. Tänä vuonna kokeilin samaa keittiön ikkunan alle:

Siellä on yksi harvoista talvehtineista palargonioista, joka ei vielä kuki sekä valmiina taimina puutarhalta ostetut rosmariini, villisuolaheinä ja minttu, plus kaupan he-vi-osastolta ostetut ja melkein kokonaan käytetyt rucola ja basilika. Tykkään!

Voi olla että jos nuo kaikki tällä viikolla koriin tuupatut "jo kertaalleen syödyt" jaksavat alkaa uudelleen kasvamaan, silloin taitaa tulla liian ahdasta ja pitää nyppäistä jotain pois - tai siis syödä pois.

Kasvulaatikossakin kokeilin pitkästä aikaa  kasvattaa jotain yrttejä. Siellähän on ne kaksi monivuotista... hmmm... mitähän ne oli.... en muista. En siis juuri käytä niitä, tunnustan! Niiden välissä ruohosipulimätäs, sen sentään tunnistan.


Uutena kylvin kuvan alavasemmalle keräsalaattia, joka ei näköjään ole itänyt ollenkaan.
Etuoikealla rivi lehtisalaattia, sen takana rivi villirukolaa ja näiden takana, ruohosipulin edessä juuri ja juuri päätään nostanut korianteri. Olen ihan rakastunut tuoreeseen korianteriin tänä keväävänä, ja kun kuulin että sitä olisi helppo kasvattaa, heitin innoissani pussillisen siemeniä multaan. Katsotaan ehtiikö nuo nyt kasvaa vielä tämä kesä aikana, sen verran nihkeältä näyttää ainakin vielä tähän mennessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti