tiistai 16. huhtikuuta 2013

Puutarhatonttu heräilee talviunilta


Talvi on ollut pitkä ja edelleenkin yrittää pidellä sinnikkäästi takinliepeistä kiinni, mutta kyllä se vaan kevät taitaa olla jo täällä. On siis aika karistaa talviunenrippeet silmistä ja luoda katse pihalle.

Ihan ensin näytän teille kuitenkin "ei mennyt ihan kuin strömsössä"-pääsiäiskukkani

Piti tulla tällainen:

Tuli tällainen:


Ahem. Juu. Viime pääsiäisen narsissit pajunkissojen ja männynkäpyjen seassa oli söpöt ja halusin jatkaa samalla kaavalla.
Kukat piti saada etupihalle nopeasti ennen kuin pääsiäisvieraat saapuvat, joten en ehtinyt hakemaan kellarista pajukoreja vaan talven kanervalaatikot saivat kelvata. Kippasin kanervat ja mullat pulkkaan, jolla painava kuorma oli helppo vetää vielä silloin hankia pitkin pois, tuikkasin pikkunarsissit laatikoihin ja peittelin kävyillä. Pajunkissat oli tarkoitus hakea sitten iltakävelyllä.

Kukat olivat olleet sisällä eteisen lattialämmitettyjen laattojen päällä ja venähtäneet vuorokaudessa monta senttiä pituutta. Lämpötilaero sai kukat shokkiin ja tulos oli seuraavana aamua sitten nähtävissä: riippuvat puutarhat. Ehtivät siis edustaa nätteinä yhden iltapäivän ja illan ennen kuin nuukahtivat yön kylmyydessä.

Eihän mulla käynyt mielessäkään että öisin oli vielä pakkasta. No, tällä viikolla yöpakkaset on lopullisesti ohitettu, joten uusi yritys on edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti