tiistai 28. elokuuta 2012

Perennapenkin ruoppausta



Etsi ensimmäisestä kuvasta perennapenkki.

Juu, oli vähän päässyt 1) nurmikko kasvamaan 2) rikkaruohot rehottamaan 3) perennat riehaantumaan.

Nurmikko jäi edelleen leikkaamatta, mutta rikkaruohoja kitkin. Niin ja sienestin! Siellä kukkien seassa oli ainakin kolmea eri laatua sieniä, joita en kyllä jäänyt tunnistelemaan vaan viskoin kompostikasaan kyselemättä.
Myskimalva oli levinnyt niin, että painoi ja peitti edessään kasvavia kurjenpolvia ja lehtoakileijoja. Leikkelin ylipitkät malvat ja heti tuli tilaa muillekin.

En oikeastaan tiedä, mitä muuta tuolle pitäisi tehdä? Leikata kaikki maan päälliset osat alas ennen talvea? En kyllä tehnyt sitä viime syksynäkään, vaan keväällä riivin kuivuneet törröttäjät uuden kasvuston tieltä. Voipa olla, että samalla metodilla mennään tänäkin vuonna.

Tämä on siis se valmis perennapenkki, jonka tilasin Viherpeukalolta muutama vuosi sitten. Löysin vanhan luettelon mitä penkissä kasvaa:

1. loistosalvia (3 kpl), 2. karmiininpunainen verikurjenpolvi (3 kpl), 3. jalokurjenpolvi ´Orion´ (5 kpl), 4. vaaleanpunainen myskimalva (3 kpl), 5. lehtoakileija ´Black Barlow´ (5 kpl), 6. kaunopunahattu (3 kpl) 7. punatähkä (30 kpl).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti