maanantai 16. kesäkuuta 2014

Pioni lovee

Viikonlopun aherruksen tuloksena pihan pionitkin saivat osansa.

Ostin jo öööh, kehtaanko edes tunnustaa.... kaksi viikkoa sitten valkoisen pionintaimen, jossa oli lupaavasti kolme nuppua. Taimi vietti aikaansa meidän olohuoneessa, jossa se kukkikin kauniisti.

Vihdoinkin kultsi ehti hommata sille kuopan muiden kaunokaisten seuraan. Hetken lapiota kiviin hakattuaan hän vaihtoi suosiolla järeämpään välineeseen.

Kas tässä, pihanperän kasvava pionipuska. Uusin taimi vasemmalla, korkein kaikista. Nuput siitä ehti valitettavasti - joskaan ei mitenkään yllätyksenä - kuivua. Oikean puoleisin on viime kesänä istutettu valkoinen, kolme muuta ensimmäiset rohkelikot jotka ovat kasvaneen tosi hienosti korkeutta, mutta myös tuuheutta.


Asensin isoille puskille tuollaiset pyöreät taimituet. Yksi olikin jo alkanut kasvamaan melkein maatamyöten, kun oli venähtänyt pituutta. Se näyttää nyt varsin hassulta pystyyn nostettuna, kun lehdet ja nuppu sojottavat minne sattuu tukirenkaan nostamana. Jospa se asettuisi ajan myötä nätisti ja muotoutuisi tuettuna normaalimmaksi.

Terassin edessä kasvava pioni on kaikista suurin ja komein, silmäteräni. Kaikissa on nuppuja, mutta tässä eniten, onhan siinä tuuhettakin tuplasti muihin verrattuna. Sillä myös on oma tukirenkula. Loisto-ostoksia Viherpeukalon nettikaupasta!

Onneksi pioneja saa ostettua leikkokukkana, tämä kimppu on ilahduttanut olohuoneessa jo viikon verran. Sitä odotellessa, että omista pensaista raskisi leikata maljakkoon nämä kaupan kimput saavat hoitaa kauneudennälkääni.

2 kommenttia:

  1. Minäkään en raaski leikata omia pioneita makjakkoon, en ainakaan vielä. Ehkä muutaman vuoden kuluttua kukinta on niin runsasta, että jokusen voi laittaa maljakkoonkin!

    VastaaPoista
  2. Tänä vuonna kukkamäärä näyttäisi nuppujen perusteella nousevan kaksinumeroiseen (Jee!), joten olen vakaasti päättänyt että nyt sen teen: leikkaan kuin leikkaankin, ainakin kerran, pioneja maljakkoon omasta pihasta. Ihan vain siksi, että olen haaveillut siitä niin kauan... :)

    VastaaPoista