sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Kylvötöissä

Äitienpäivän ohjelmassamme oli vain leppoisaa kotoilua ja pihahommia koko jengillä.

Lapset siis kitkivät oma-aloitteisesti kasvulaatikoita, mies nakersi siellä täällä tekemättömiä pihahommia ja minä suoritin kevätkylvöt.

Laitoin multiin:
kahta erilaista kesäkurpitsaa (Diamant ja Partenon)
isoja "halloweenkurpitsoita" (Tom Fox)
silpoydinhernettä ( Kelvedon Wonder)
taitepapua (Maxi)
ruusupapua (Hestia)
ja lapsen omia auringonkukkia

Kas noin, olen sentään jotain oppinut. Kirjoitan ylös, mitä olen kylvänyt. JA merkkasin tuollaisiin puutikkuihin missä kukin asustelee.


Lisäksi istuttelin ensimmäiset kesäkukat. Ja mitäs mitäs, sinisiä orvokkeja? Juu. Tykkään hirveästi orvokeista, mutta kun niitä ei saa vaaleanpunaisena. Onhan niitä nykyään jotain vähän sinnepäin väriristeytyksiä, mutta ei ne minusta ole kauniita. Sinisiä ja valkoisia sitten. Mutta ehdottomasti tuota vaaleansinistä, ei sitä violettia, varsinkaan jos siinä on keltainen keskus, hyh.

Ja nyt kun sain nuo sini-valko-harmaat istutukset tehtyä, niin nepäs näyttääkin näteiltä. Ehkä tänä vuonna voisin tehdä enemmänkin tätä väriä? Varsinkin nuo hopean ja harmaan värit hivelee tällä hetkellä silmää. Joskus aikaisemmin olen inhonnut hopealehteä (kuului samaan ällötysten kastsiin samettikukan kanssa), mutta nyt se tuntuu (muuhun kuin samettikukkaan yhdistettynä) kovinkin tyylikkäältä lisukkeelta kesäkukkaistutuksessa. Näin se mieli muuttuu.

Hopealehden lisäksi tekisi mieli lisää tuota pelakuun viereen laittamaani hopeaputousta ja viime kesän uutta tuttavaa hopeahärkkiä. Oliivipuu, josta olen haaveillu jo kauan, sekinhän on vähän sellainen harmaa. Ja siniharmaata lavantelia, sitä  haluan ehdottomasti!

No mutta, onneksi tässä on vielä aikaa kypsytellä näitä kesäkukkahaaveita. Nyt nautin näistä mitä jo on.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti