Suurin osa kesäkurpitsoista on kuitenkin jalostettu meillä suklaakakuiksi. Kyllä vain! Ihanan mehevää ja kohtalaisen kevyttä. Yhdestäkään en ole muistanut tai ehtinyt ottaa kuvaa kokonaisena, mutta tästä ehdin napata kuvan vähän ennen kuin loputkin katosi herkkusuihin.
Olen käyttänyt eri reseptejä, tässä yksi superhelppo:
3 dl raastettua kesäkurpitsaa (150g)
3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaota
1,5 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1,5 dl sulaa rasvaa tai öljyä
1 dl piimää
Ainekset vain sekaisin kulhossa, voideltuun vuokaan (tai jos tekee pakkaseen tai lahjoiksi niin kertakäyttövuokaan kuten kuvassa) ja 200 asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi. Joskus olen paistanut kauemminkin, jos taikinassa on reilummin kesäkurpitsaraastetta. En siis mittaile aineta hirmutarkasti...
Nykyään muksut saavat melkolailla hoitaa käytännön leivontapuuhat, minä valvon hommia piällysmiehenä ja kerron mitä seuraavaksi lisätään kulhoon.
Nami nami, mukavaa viikonloppua!
Tämä on niin nami, mutta meidän sihtikuonokersat erotti tuolta kesäkurpitsan = äidille jäi ihan liikaa tuhottavaa = ei voi tehdä enää... ;D
VastaaPoistaMeillä muuten kävi juuri niin, että kun emme päässeet mökille pariin viikkoon odotti pellossa hervottomia pökkelöitä(myös koostumukseltaan). Onneksi äiti-ihanaiseni otti vastaan kaikki. Hän teki niistä herkullista suolaista piirakkaa lapsen juhliin ja loput menee puolukan kanssa hilloksi, siinä ei puumaisuus haittaa.
/Anu
Voi kuinka kurjaa, että jouduit ihan itse syömään suklaakaakun... ;-)
VastaaPoista